måndag 20 februari 2012

Ny titel

Läser en otippad tidning varje månad.. Ingenjören.
Den är bra, ofta spännande intervjuer och intressanta reportage, det är faktiskt en tidning som ibland ruckar på mina insnöade tankar om hur saker och ting är. Den ser på världen, lite mer ingenjöriskt..
I årets första nummer får jag ett nytt ord att suga på, komfortoperatör.. Någon snabb gissning nu?
SJ har slagit knut på sig själv för att hitta en ny, fräsch titel till sina städare!! Jaa!
När jag var liten kallade vi den som städade på skolan för städtanten efter det har titlarna haglat över denna yrkesgrupp. Hygientekniker har varit min favorit, men undrar om inte denna bubblare tar priset.
KOMFORTOPERATÖR, tillräckligt intressant för att ha på sitt visitkort, tillräckligt viktigt för att företagen skall kunna kräva minst tre års högskolestudier. Komfortoperatör..
Det finns säkert en hel radda andra jobb och uppdrag som skulle behöva pimpa titeln lite, SJ har verkligen lagt ribban högt här..
Jag skulle vilja hotta upp det gamla förlegade ordet "Förälder" såå gammalt,nött och uttjatat, nog går väl det att pimpa så här lagom till sportlovet.

Vad säger vi om Framtidsassistent? Jag assisterar dig, mitt barn,på väg mot framtiden.. Tänk sen breven från skolan; Kära framtidsassistenter,nästa vecka är det skridskor på tisdag....

Fostrankoordinator? Hmm,låter lite Björklundisch,så det går bort..
Skjutskonsult? Är jag redan, utan titel.
eller logistikoperatör, den som håller ordning på alla scheman,allergier,rena kläder,kalas,tandläkare och andra event i familjen.
Jaa, jag är framtidsassistent med lång logistikoperatörserfarenhet. Fan, där satt den.
Nästa gång ni har svårt med titelbyggerier SJ,får ni gärna ringa mig, så ska vi nog kunna snickra på något spännande tillsammans./Anna

1 kommentar:

  1. Det här måste vi spinna vidare på! Vi som är så bra ordsnickrare. Kan vi inte ha det som ett av våra konsultben? Tänker att vi redan nu har en uppsjö av bra ord som behöver spridning över världen. Själv är jag en jävel på hygienteknisk support (läs; tala om för fritids att mitt barn inte får doppa sig själv i leran på skolgården).

    SvaraRadera