fredag 10 februari 2012

Göra en Åse!

Jag gillar framförhållning och listor.
Gillar skriva listan , sedan göra punkterna på listan och stryka bort,gärna med penna i annan färg, det ser snyggt ut.
I två veckors tid har en punkt på min lista flyttats över,dag för dag, vecka efter vecka..
Ett tal till Åse. Hur svårt skall det vara!
Åse som fyllt jämnt och nu ska ha kul fest, klart hon ska ha ett tal av sin kompiskompanjon..
Jag vet att hon gillar tal..de ska vara roliga, smarta,gärna fyndiga men inte alldeles för långa, man skall hinna äta sin mat också..

Prestationsångest? Nää Ställtid? Nää Ingen inspiration? Joo..men inget händer i mitt huvud..
Jag kan ju luras och säga att jag sugit på talet i veckor, men nej,det enda jag sugit på är mitt dåliga samvete för att jag inte kan stryka på min lista.
Jag måste helt enkelt göra en Åse, en sista minuten manöver då jag tar en surdeg med kommando och brottar kull den. Det här är min kompis bäst på, hon bara levererar när hon behöver..där jag behöver tänka och bygga och suga på orden, där bara kör hon..
Jag satte mig för en stund sedan och skrev talet,det som tagit mig minst två veckor att åma mig över, tog en kvart av min tid att verkställa.. NU finns mina tankar på ett papper och jag förstår inte var de gömt sig så länge. Men från och med NU,skall jag bli bättre på att göra saker på kommando.. Jag får gå i lära hos min mästare, Åse!// Anna

3 kommentarer:

  1. Ditt tal var underbart! Jag fick andnöd när hjärtat svällde och trängde undan lungorna. Du är finaste, fina kompiskompanjonen och jag älskar dig!

    SvaraRadera
  2. Fint inlägg och fin kommentar!
    Grattis härliga Åse!
    Kram från fröken Nettan

    SvaraRadera