måndag 16 augusti 2010

Skolplikt?

Imorgon börjar skolan i vår lilla stad,lite tufft och oväntat,pang på en tisdag.

Det blir en kort vecka..hmm!

Förstår inte riktigt hur de som räknar och bestämmer har tänkt,men någon tanke borde det vara. En finurlig uträkning av antal undervisningstimmar och minuter varje unge skall få till livs under detta läsår.

Andra ungar i andra städer börjar minsann inte förren på måndag men hade avslutning samtidigt i våras,betyder det att de barnen för att få exakt antal minuter behöver gå fram till julafton?
Det är en riktigt rolig tanke,eller hur?
GOD JUL alla barn,om ni springer hem nu så hinner ni se Kalle Ankas jul på TV.

Jag känner mig lite bitter och tvär,det känns som en fet smack i fejset ,att det är slut på sötebrödsdagarna nu,det är slut på sovmorgon,lata dagar och ingen ordning för nu börjar SKOLAN och då är det slut på sakta mak och noll koll.
För från och med imorgon gäller följande:
Skoltider,schema,läxor,gympakläder helst rätt dag, badtider;inte glömma handduk,lunchmat som alldeles för ofta synkar med middagen för att jag inte tittar på matsedeln från skolan för att den har jag slarvat bort,om jag tänker köttbullar till middag har de alltid fått det till lunch,gympakläder igen,papper om utvecklingssamtal,levande skolbuss!!undrar vad som hände med det tynande "wellness"projektet,papper om lovledigheter,julledigt;vill fritids gärna bestämma i början på september,typ!,frukt,gosedjursdagen,matteläxapapper i buntar,matsäck,utflykter,teater,telefonlistor och telefonkedjor om någon kommer bort på utflykten,jävla gympapåsen,papprullar till pyssel,utvärderingsblankett från kommunen, skridskor,friluftsdag,extra gympa med fritids, öppet hus,utvecklingssamtal och ett stort härligt föräldramöte där vi bestämmer att föräldrarna håller i klassfesten och översovningen i klassrummet, infopapper till förbannelse och försäkringspapper att fylla i,kontaktuppgifter till alla,gympakläder igen,stövlar,extra byxor och då har jag bara hunnit fram till höstlovet.

Vaknar kallsvettig ur mardrömmen,lugnar ner mig, andas långsamt igen.
Vad är det för dag? Tisdag? Var det något speciellt då?
SKOLAN börjar..

1 kommentar:

  1. Ja, helt underbart! Äntligen en som skriver som jag tänker!Hatar alla friluftsdagar och matsäcksdagar, kunde dom inte sluta lite tidigare på terminen istället????

    SvaraRadera