tisdag 24 september 2013

Beslutsångest

Jag har beslutsångest.
Nej,inte varje dag och inte vid varje beslut, men just idag har jag det.

Fick ett jobb framflyttat några veckor så helt plötsligt står jag där med några lediga dagar att jonglera med.
Har jobb att göra, men inget som inte kan göras på distans..Kalas,helt enkelt!
Så varför inte fly helveteshösten,blåsten och det isiga regnet och tillbringa några sköna dagar vid medelhavet,ja varför inte?  Jag bangar ju aldrig!
Snabbt scrollar jag bland sista-minutenerbjudanden,kan inte vara borta mer än fem dagar,scroll,scroll,åka söndag?scroll, hur varmt där? Hmm.
Hittar något bra,förankrar hemma,fyller i alla uppgifter,sitter med fingret på beställa-knappen och då kommer den..mullrar in i bakhuvudet, den lilla veliga,rädda rösten..
-Vill jag verkligen flyga själv,tänk om vi störtar och jag aldrig får träffa mina barn igen..
-Vill jag verkligen åka själv? Hur kul blir det?
-Står jag ut med mig själv i fem dagar?
Jag kan inte komma på om jag någonsin varit ensam så länge som fem dagar, jag som är van att det alltid bullrat omkring mig och som tycker det är tomt när bara ett barn är hemma.
Vad ska jag och jag prata om?
-Skärp dig,beställ nu säger den andra rösten som vill åka till medelhavet.
Velar..
-Beställ nu för i helvete skriker rösten som ser poolen och solen försvinna.
Känner mig som Staffan Westerberg,med flera röster på gång samtidigt.

Jag stänger ner sidan
Jag öppnar upp igen och fyller i en gång till
Jag stänger ner och tänker att jag gör det i morgon.
Vad fan är det med mig?




fredag 20 september 2013

Nu börjar vi... igen... På riktigt!

Nu ska här bloggas igen! Konstigt... både Anna och jag älskar att skriva och vi har, så många gånger, bestämt att, NU jävlar ska vi sköta om bloggen och skriva kontinuerligt men... sen gör vi det inte. Varför? Lathet? Något annat? Skit samma! Eftersom vi båda går igång på bestraffningar (och hur hänger det ihop...?), så är det beslutat så att; vi bloggar varannan vecka. Missar man, kostar det 100 kr. För pengarna, vi samlar in på vår uselhet, ordnar vi en riktig brakfest för oss själva, inspark, kick off... typ.

Men vänta här nu... skulle det motivera oss?! Vi gillar ju brakfester. Behöver vi tänka om här? Ska vi säga att den som missar måste ge 100 kr till den andra och den har sen en riktig brakfest...? Men det kan ju bli lite tråkigt. Hm... 100 kr till den andra, som den får shoppa för! Där har vi det. Shit vad jag ska förstöra för Anna. Vilseleda henne. Byta lösenord. Locka med annat roligt. Haha!

Jag tror att dilemmat för oss har varit, att vi inte riktigt sett temat för vår blogg. Tidigare har det rört sig mycket om föräldraskapet och där har vi delat med oss av vårt eget. Men det går inte att skriva om allt då, tycker jag. Jag kan lämna ut mig själv efter eget huvud men jag kan inte göra det med mina barn. Då har vi tvärtemot-temat. Det är kul men det turar inte alltid med det man har lust att skriva om. Så, nu får skriva vad vi vill, vad vi känner lust till. Ni som läser den, och inte känner oss, får lite mer kött och blod i vilka vi är, som är Tvärtemot.

Anledningen till att just jag kom igång, just idag, är att det skulle kostat mig 100 kr om jag inte gjorde det... och ganska mycket att jag måste plugga filosofi... och inte är så sugen på det idag. Jag flyr och det funkar jättebra... till nu... när jag avslutar det här och öppnar upp kurswebben på Södertörns högskola... eller hänger en tvätt, betalar några fakturor, rensar garderoben, plockar plommon, läser en bok, förbereder min utklädning till kvällens barnkalas, ringer farmor, går och tränar, blir trött och somnar...

//Åse