onsdag 21 april 2010

Bloggcoach

Öppnar dörren till min arbetsplats och på mattan ligger en gul lapp från Bloggcoachen.
Min första tanke är; å nej, ännu en coach.... suck...
Läser på gula lappen "... handledningen syftar till att ge teoretisk och praktisk kunskap om hur man jobbar effektivt med bloggen..."
Nästa tanke; Okej, handledning.... var det inte coaching? Ge praktisk och teoretisk kunskap... hur leverera det som coach?
I fetstil läser jag "Gör rätt och lär dig fort från början - Skaffa dig en bloggcoach"
Förvirringen tätnar; är det någon som vill lära mig att göra rätt? Då vill jag absolut inte vara med!

För mig är coaching en samtalsmetodik som handlar om att den coachade ska hitta sitt rätt/kul/bästa/tillräcklig bra/nya eller vad det nu är människan önskar sig. Det kan aldrig utgå ifrån att jag som coach lär min klient vad som är rätt eller, för den delen, fel. Jag kan vara med på tåget och hålla koll på målet. Jag kan också peppa, ingjuta mod och motivation för den som vill ha det. Jag kan vara en del i att stötta och pusha till handling men till syvende och sist är det upp till var och en att nå sina mål. Jag är också gärna den som firar framgångar med de människor jag coachar.

Lite trött men ändå nyfiken på fenomenet bloggcoach, besöker jag hemsidan. Nu blir det mest roligt (kanske lite elakt roligt) för det som möter mig är en salig röra med bilder och texter som flimrar förbi. Det erbjuds kurser och workshops, också det, i en salig röra. Jag letar febrilt efter den här människans egen blogg för att få se och läsa den "rätta" bloggen. Hur jag än letar kan jag inte finna den.

Det tycker jag är riktigt tvärtemot. Någon som säljer något som någon inte har... inte ens någon själv.

//Åse som är nöjd med Tvärtemotbloggen och tycker att den är helrätt... för oss!

måndag 19 april 2010

Att stå kvar

Jag är tacksam över att mina barn delar sina sorger med mig. Ibland river det djupt. Jag lyssnar. Speglar. Klappar. Står kvar. Det är svårt när det gör ont. Att inte skrämmas. Att se fakta. Att ha hjärta. Att stå kvar.

Jag är inte ensam. Jag behöver någon som lyssnar, speglar, klappar och står kvar. Jag har det. Jag har det och hela min stora familj med allt det för med sig - glädje, sorg, tankar, skratt, gråt, ilska, närvaro, närhet och så mycket kärlek.

Vi fixar det här! Och vi kommer stå kvar!

"Livet ber inte om lov,
det tränger sig bara på"

Ord som bor i mig och som hjälper mig att ta livet för vad det är.

//Åse

torsdag 15 april 2010

Smart tvärtemot

Var på fest i lördags och träffade en tjej som läst om Föräldrarnas tvärtemotbok. Vid läggedags samma dag som hon hade gjort det kom hennes 6-åriga dotter med en typisk smart barnidé.
- Om jag tar på mig de kläder jag ska ha på mig imorgon, nu, behöver jag inte tänka på det när jag går upp imorgon.
Ett; nej-du-får-faktiskt-ta-på-dig-pyjamas-man-sover-inte-i-de-kläder-man-har-på-dagen hade legat nära till hands och ser kanske tristare ut här, i skrift, än när det lätt och invant slinker ur föräldramun.
Den här mamman valde istället ett; smart-idé-det-måste-vi-testa.

Dottern hade redan rationaliserat bort täcket eftersom hon genom att sova ovanpå det inte behövde bädda sängen dagen efter. Coolt att ha en så smart dotter och coolt att som förälder hänga på. Respekt!

//Åse

onsdag 7 april 2010

Göteborg förbered er på Tvärtemot!!!!

Imorgon åker vi till Göteborg för att föreläsa på Baby & Barn-mässan. Just nu är jag så sugen på tvärtemot att jag funderar på att tvärtemotkuppa rejält. Vad är tvärtemot på mässa och vad är tvärtemot i Göteborg (räcker det med att inte heta Glenn och att inte rensa fisk)?

Annars är jag bara mest lycklig nu. Längtar efter Anna hela tiden eftersom det är så mysigt att prata om boken med henne. När jag ringer piper Anna, å jag som just längtade så mycket efter dig. Sen myser vi på och pratar bok, releasefest, intervjuer och föreläsningar. Sen avslutar vi med; fy fan vad vi är bra! Ja verkligen!

Det är fint att ha en bok ihop med någon, speciellt ihop med Anna.

//Åse